המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
½ 1 כוסות קינואה
3 כוסות מים
כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס גרגירי רימון טריים
1 תפוח אדום או ירוק חתוך לקוביות
6 תאנים יבשות חתוכות לקוביות
3 כפות מיץ לימון טרי
1 תפוז חתוך לקוביות קטנות
כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 כפות צנוברים
2 כפיות סילאן או דבש
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מטגנים את הקינואה בכף שמן זית, מוסיפים את המים ואחרי רתיחה מבשלים 20 דקות באש נמוכה. מסננים, מקררים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. כדי להפוך את הסלט לארוחה שלמה מוסיפים כוס קוביות גבינה צפתית קשה או בולגרית 5% שומן.
ערכים תזונתיים למנה:
192 קלוריות, 4.5 גרם חלבון, 6 גרם שומן צמחי, 30 גרם פחמימות, 3 גרם סיבים, 1 מ"ג ברזל, 140 מ"ג סידן, 200 מ"ג אשלגן.