סלט עלים עם תפוחים ותמרים

המתכון באדיבות מועצת הצמחים

 

החומרים (ל-8 מנות):

¾ ראש חסה ערבית (רומאית) או כמות דומה של חסה ירוקה וסגולה

2 תופחים אדומים בינוניים חתוכים לחתיכות קטנות

גרגירים מרימון אחד

1 כוס תמרים קצוצים (עדיף מזנים כמו דקל נור, חלאווי או דרי)

½ כוס אגוזי מלך שבורים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות שילאן טבעי ללא סוכר

3 כפות חומץ בן יין אדום (אפשר גם חומץ בלסמי או שניהם)

 

אופן ההכנה:

קורעים את החסה לפיסות ומערבבים עם גרגרי הרימון. בכלי קטן מערבבים את מרכיבי הרוטב. מוסיפים לסלט את התפוחים החתוכים, את התמרים הקצוצים ואת האגוזים השבורים. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

 

ערכים תזונתיים למנה:

198 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 9 גרם שומן (מתוכם 1 גרם שומן רווי), 5 גרם סיבים תזונתיים, 63 מ"ג סידן, 1.2 מ"ג ברזל.