5-4 מנות (תוספת למנה)
מצרכים:
1 בצל גדול פרוס דק לטבעות
1 ק"ג מלפפונים פרוסים לטבעות בעובי 2 מ"מ
רבע כוס סויה
רבע כוס חומץ תפוחים
5 כפות רוטב שזיפים או דבש סילאן
5 כפות שמן קנולה
5 כפות שומשום קלוי
מלח ים (לפי הטעם)
פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מאדים את הבצל למשך 3-2 דקות, מוסיפים את המלפפונים ומבשלים למשך 7-6 דקות נוספות. תוך כדי בישול מוסיפים את הסויה, חומץ התפוחים ורוטב השזיפים.
לאחר שהתבשיל מוכן מפזרים את השומשום על התבשיל.
המתכון באדיבות בל קפצן, שפית הבית של "ספייסס כלים וטעמים"