5-4 מנות (תוספת למנה)

מצרכים:

1 בצל גדול פרוס דק לטבעות

1 ק"ג מלפפונים פרוסים לטבעות בעובי 2 מ"מ

רבע כוס סויה

רבע כוס חומץ תפוחים

5 כפות רוטב שזיפים או דבש סילאן

5 כפות שמן קנולה

5 כפות שומשום קלוי

מלח ים (לפי הטעם)

פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מאדים את הבצל למשך 3-2 דקות, מוסיפים את המלפפונים ומבשלים למשך 7-6 דקות נוספות. תוך כדי בישול מוסיפים את הסויה, חומץ התפוחים ורוטב השזיפים.

לאחר שהתבשיל מוכן מפזרים את השומשום על התבשיל.

 

המתכון באדיבות בל קפצן, שפית הבית של "ספייסס כלים וטעמים"