באדיבות מועצת הצמחים
כרוב – ידוע כעשיר בשלל ויטמינים כמו ברזל, אשלגן, סידן, ויטמינים K, C, B, A. בטא קרוטן וסיבים תזונתיים. בנוסף הכרוב מכיל אנתוציאנינים הידועים כמגנים מפני תהליכי הזדקנות ותורם למניעת סרטן.
חומרים (6 מנות):
1 כרוב אדום בינוני
1 בצל קטן
2 כפות שמן קנולה
100 גרם צימוקים
1 כוס יין אדום
מלח, פלפל
½ כפית קינמון
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1. מסירים מהכרוב את העלים הקמולים וקוצצים לרצועות דקות. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו דק.
2. בסיר גדול מטגנים את הבצל שמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכרוב וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד כמה דקות, עד שהכרוב מאבד את נפחו.
3. מוסיפים את הצימוקים, היין וכל התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך בחישה מדי פעם, בסיר לא מכוסה, כ-30 דקות או עד שהכרוב רך מאוד.