באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון

החומרים:

1 ק"ג תרד טרי ורחוץ

2 כפות חמאה או מרגרינה

5 כפות קמח

5 כוסות חלב

1 כוס אגוזי לוז

1/3 כוס שמנת לקצפת

מלח

פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

ההכנה:

מרתיחים את התרד במי מלח על אש גבוהה ומורידים מהאש מיד. מסננים את התרד, שוטפים במים קרים, סוחטים מעודף המים.

ממיסים את החמאה בסיר כבד. מוסיפים את התרד ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות, לייבוש. מוסיפים את הקמח תוך בחישה ומבשלים כ2- דקות על אש נמוכה, עד שהקמח נספג בתרד. מוסיפים 4 כוסות חלב תוך בחישה, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מבשלים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע גושים.

בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני. קולים את האגוזים בתבנית אפייה, עד שמשחימים, ומשפשפים בעזרת בד מחוספס כשהם עדיין חמים, כדי להוריד את הקליפה. קוצצים לחתיכות. מרסקים את המרק במעבד מזון. מחזירים לסיר. אם המרק סמיך מאוד, מוסיפים את שאר החלב.

מחממים את המרק, מוסיפים את השמנת, מפזרים אגוזים על כל מנה.