המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
1/2 כוס עדים כתומות
½ כוס עדשים ירוקות
½ כוס אפונה יבשה
(שהושרו כולם במים במשך הלילה)
5 כפות שטוחות של גריסים
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום חתוכות לקוביות
8 כוסות מים רותחים
¼ 1 כוסות עגבניות טריות קצוצות לקוביות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון טבעי
¼ כפות כמון
¼ כפית קינמון
¼ כפית הל
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקטניות והגריסים ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים והעגבניות (חוץ מהלימון ועלי הפטרוזיליה) ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה. מתקנים תיבול, מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
243 קלוריות, 6 גרם שומן, 35 גרם פחמימות, 2 גרם סיבים, 5 מ"ג ברזל, 400 מ"ג אשלגן.