באדיבות מועצת הצמחים

 

עגבנייה – ידועה כעשירה בשלל ויטמינים ומינראלים כמו, אשלגן, מגנזיום, ברזל, ויטמינים K, C, B6, וסיבים תזונתיים. בנוסף העגבנייה מכילה רכיבים כמו ליקופן המסייע בשמירה על ראייה תקינה, שמירה על תפקוד המוח ושמירת העור מפני נזקי קרינת השמש וחומצות פנוליות התורמות למניעת סרטן.

 

 

חומרים (6 מנות):

½ ק"ג פלפלים אדומים

½ ק"ג עגבניות גדולות בשלות

1 בצל בינוני

3 כפות שמן זית

100 גרם רסק עגבניות

1 כפית ריחן (בזיליקום) מיובש

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

לקישוט:

מעט קצח

עלי ריחן טריים

אופן ההכנה:

1.      קולים את הפלפלים בתנור חם או תחת הגריל עד שהקליפה מתחילה להיפרד. מכניסים לשקית ניילון, ממתינים כמה דקות וקולפים. שוטפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים דק. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו.

2.      בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות הקצוצים, הרסק, הריחן ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך בחישה מדי פעם.

3.      מסירים מהלהבה ומצננים מעט. מעבדים את המרק למחית חלקה בעזרת ממחה ידני או במעבד מזון ומחזירים לסיר. מביאים שוב לרתיחה, מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל וסוכר.

4.      מעבירים לצלחות הגשה, זורים על כל מנה מעט קצח ומקשטים בעלי הריחן.