המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-6 מנות):

½ ק"ג פטריות שמפניון (אפשר גם מקופסא)

3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות

4 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל לפי הטעם (אפשר גם אבקת מרק עוף)

½ כוס יין יבש, אדום או לבן

2 כפות שמיר קצוץ

2 כפות שמן לטיגון (רצוי קנולה או זית)

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום והתבלינים לדקת טיגון נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ואת היין (ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים) ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מוסיפים את השמיר הקצוץ, ממשיכים לבשל עוד דקה ומגישים. מצוין כתוספת לבשר או לדג.

 

ערכים תזונתיים למנה:

80 קלוריות, 3 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות, 1.5 גרם סיבים, 3 גרם שומן.