מתכון מיוחד זה נמסר לנו ממשפחת טייב מבית שקמה, חלוצת גידול החצילונים בארץ.
החומרים:
10 חצילונים
החומרים למלית:
400 גרם בשר טחון
חצי כוס אורז
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
6 בצלים ירוקים קצוצים
1 חלבון מביצה אחת
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כפית תבלין לקציצות
2 עגבניות גדולות מגוררות
החומרים לרוטב:
2 בצלים יבשים
2 עגבניות מגוררות
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
חצי כף פפריקה
1 גזר פרוס לעיגולים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
שוטפים את החצילונים, מסירים את העוקצים ומוציאים את התוכן מתוך החצילונים.
מערבבים את כל החומרים של המלית וממלאים בתערובת את החצילונים.
מקלפים את הבצל וחותכים לפרוסות. מאדים את הבצל במעט שמן יחד עם המלח ומוסיפים את העגבניות המגוררות, הגזר והפפריקה עם 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
מכניסים את החצילונים הממולאים לתוך הסיר.
מוסיפים מים בסיר עד לכיסוי החצילונים. מרתיחים שנית. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות. מגישים חם.