מתכון מיוחד זה נמסר לנו ממשפחת טייב מבית שקמה,

חלוצת גידול החצילונים בארץ.

החומרים:

צנצנת זכוכית ריקה המיועדת להחמצה

חצילונים

כרפס

סלק אדום

שיני שום

פלפל חריף

מלח

כרבע כוס חומץ

אופן ההכנה:

מרתיחים חצילונים בסיר עם מים למספר שניות, שופכים את המים ושטפים את החצילונים במים קרים.

בכל חצילון עושים חתך בצורת איקס. ממלאים את הצנצנת בשכבת חצילונים, מעליה שכבת כרפס, וכך בשכבות עד מחצית הצנצנת.

במחצית הצנצנת מוסיפים חתיכות סלק חי, ומעליו ממשיכים למלא בשכבות של חצילונים וכרפס לסירוגין, עד שהצנצנת מלאה. מוסיפים למעלה 5 שיני שום קלופות ומעט פלפלים חריפים חתוכים.

ממלאים את הצנצנת במים עם מלח, ביחס של כפית מלח לכוס מים. מוסיפים רבע כוס חומץ, סוגרים והופכים לערבוב. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שבועיים.