המתכון באדיבות עונות וטעמים – זרעים גדרה, גליון מס' 4 – דצמבר 2007
החומרים:
6 עגבניות (רצוי עגבניות תמר)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע, קצוצה ללא גבעולים
חצי כוס בזיליקום קצוץ
שן שום קצוצה
50 גרם שקים קלויים, טחונים גס במעבד מזון
30 גרם פירורי לחם (5 כפות)
2 כפות שומשום
גרידה מרבע לימון
שמן זית מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות. בקערה מערבבים את חומרי המילוי, מתבלים בשמן
זית, בנדיבות, מלח ופלפל, ומניחים בצד.
למילוי העגבניות:
* בוחרים עגבניות קשות ומוצקות, חותכים כובע, ברבע העליון של העגבנייה ובעזרת כפית (כף פריזיין למי שיש), מרוקנים את תוכן העגבניות, מעמידים את העגבניות הפוך לדקה כדי שכל מי העגבנייה יצאו, וממלאים בזהירות, לא לדחוס את המילוי, העגבנייה תהיה הרבה יותר טעימה עם מילוי אוורירי.
* מברישים במעט שמן זית, מפזרים מלח גס, אופים בתנור למשך 35-25 דקות, עד שבשר העגבנייה רך אך לא פוקע.
* מגישים עם יוגורט מתובל במעט מעשבי התיבול ומיץ לימון.