המתכון באדיבות השף  אמיר כלפון מיערות הכרמל

החומרים (ל-6 מנות):

6 עלי כרוב חלוטים במים פושרים

שליש שקית קוסקוס מלא

1 בצל בינוני חתוך לקוביות ומטוגן עד להזהבה

חצי כוס מיץ תפוחים

2 כפות חמוציות

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי נענע

1 כף שמן זית

 לרוטב:

1 בצל פרוס דק

חצי כוס תמרהינדי

חצי כוס ציר מרק עוף / מים

כף דבש

2 ענפי תימין

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים שתי כוסות מים פושרים ומשרים לעשר דקות. מסננים אם נשארו מים. מערבבים את הקוסקוס עם מיץ תפוחים, שמן זית, חמוציות, בצל מטוגן, פטרוזיליה ונענע ומתבלים במעט מלח ופלפל. ממלאים כל עלה כרוב חלוט ומצונן בתערובת הקוסקוס ומגלגלים לצורת סיגר. מניחים בתבנית את פרוסות הבצל, מסדרים עליהן את עלי הכרוב הממולאים ויוצקים למעלה תמרהינדי, ציר / מים, דבש, תימין, מלח ופלפל ומכסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 50-40 דקות.

ערכים תזונתיים למנה:

158 קלוריות, 2.4 גרם חלבון, 29.6 גרם פחמימות, 3 גרם שומן, 24.2 מ"ג סידן, 2.1 גרם סיבים תזונתיים ו- 0.6 מ"ג ברזל.