החומרים:

12-10 תחתיות ארטישוק טרי נקיות

1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

½ כוס כוסברה טרייה קצוצה

300 גרם בשר עגל טחון

½ לימון בינוני

1 בצל בינוני

3-2 שיני שום כתושות

תבלינים: פלפל, מלח, כורכום, כמון

1 ביצה

קמח

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים + מיץ מ-½  לימון ומניחים את התחתיות הטריות בסיר למשך כ-7 דקות.

קוצצים את הבצל דק, מטגנים במחבת עד שיזהיב ומוסיפים את הבשר. מוסיפים את השום הכתוש ומפוררים את הבשר במחבת בעזרת מזלג. מוסיפים ½ כוס פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומנמיכים את האש.

ממלאים את תחתית הארטישוק בבשר. יש ליצור מעין קציצות ולהדקן לתחתית הארטישוק. טובלים כל ארטישוק בקערה עם ביצה טרופה ובצלחת קמח ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום.

מניחים את תחתיות הארטישוק בסיר נמוך ורחב – רצוי בשכבה אחת. מוסיפים לסיר מיץ מ-½ לימון, ½  כוס מים, מלח, פלפל, כורכום, מעט כמון, הפטרוזיליה שנותרה והכוסברה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה. מדי פעם מרטיבים את הארטישוק ברוטב מתחתית הסיר.

מגישים את הארטישוק כמנה ראשונה או כמנה עיקרית בלוויית תוספות.