המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
5 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים בינוניות טרופות היטב
2 בצלים קצוצים לקוביות
500 גרם בשר הודו טחון (אפשר בקר/עוף)
½ 1 כוסות גזר מגורד דק
4 שיני שום כתושות או קצוצות דק
4 כפות שמן זית או שמן אגוזים
¾ כוס שמיר קצוץ דק
חצי כוס יין אדום יבש
4 מצות רטובות שהושרו במים לעשר שניות, כרוכות במגבת
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים היטב. מערבבים את המחית עם הביצים. שמים במחבת את השמן ומשחימים את הבצל, הבשר, הגזר, השום, השמיר והתבלינים, מוסיפים את היין ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה 20 – 25 דקות. מוסיפים לתערובת הבשר חצי מכמות תפוחי האדמה המעוכים. משמנים קערת פיירקס, שמים בתחתית מצה ועליה שליש מכמות התערובת, שוב מצה ושוב בשר, עד השכבה העליונה, שהיא מצה, ועליה מורחים את שאריות תפוחי האדמה. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) ללא כיסוי במשך כשעה. מגישים עם ירקות מבושלים צבעוניים.
ערכים תזונתיים למנה:
285 קלוריות, 28 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 23 גרם פחמימות, 460 מ"ג אשלגן, 42 מ"ג מגנזיום, 41 מ"ג סידן, 5 מ"ג ברזל