מלפפונים כבושים בתחמיץ חרדל
6-4 מנות
החומרים:
1 ק"ג מלפפונים גדולים
1 ליטר מים
1 כוס חומץ הדרים (או תפוחים)
1 בצל
8 עלי דפנה
1 כף גרגרי חרדל
8 יח' ציפורן שלם
3 שיני שום קלופות
שליש כוס סוכר
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר עמוק את המים, החומץ, הבצל (כשהוא חתוך לפרוסות), עלי הדפנה, גרעיני החרדל, הציפורן, השום, הסוכר והמלח.
נותנים לתחמיץ להתבשל כ-15 דקות על להבה קטנה.
קולפים את המלפפונים, חותכים את הקצוות וחוצים אותם לאורכם. בעזרת כף מוציאים את הגרעינים במלפפונים החצויים.
מוסיפים את המלפפונים לתחמיץ הרותח. נותנים למלפפונים להתבשל כ-5 דקות, מכבים את האש ומקררים את המלפפונים בתוך התחמיץ.
שומרים את המלפפונים בכלי זכוכית או פיירקס, במקרר