מלפפונים כבושים בתחמיץ חרדל

6-4 מנות

החומרים:

1 ק"ג מלפפונים גדולים

1 ליטר מים

1 כוס חומץ הדרים (או תפוחים)

1 בצל

8 עלי דפנה

1 כף גרגרי חרדל

8 יח' ציפורן שלם

3 שיני שום קלופות

שליש כוס סוכר

מלח

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר עמוק את המים, החומץ, הבצל (כשהוא חתוך לפרוסות), עלי הדפנה, גרעיני החרדל, הציפורן, השום, הסוכר והמלח.

נותנים לתחמיץ להתבשל כ-15 דקות על להבה קטנה.

קולפים את המלפפונים, חותכים את הקצוות וחוצים אותם לאורכם. בעזרת כף מוציאים את הגרעינים במלפפונים החצויים.

מוסיפים את המלפפונים לתחמיץ הרותח. נותנים למלפפונים להתבשל כ-5 דקות, מכבים את האש ומקררים את המלפפונים בתוך התחמיץ.

שומרים את המלפפונים בכלי זכוכית או פיירקס, במקרר