המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
2 חצילים פרוסים
4 עגבניות פרוסות דק
4 שיני שום
4 כפיות שמן זית
2 כפות בזיליקום קצוץ
2 גביעי יוגורט 1.5% שומן
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
קולים את פרוסות החציל בתנור , מורחים שמן זית על הפרוסות ומניחים על נייר אפייה בתבנית בתנור בחום של 220 מעלות לכ- 20 דקות, עד להשחמה.
מניחים בצלחת עגבניות פרוסות וחצילים לסירוגין. מערבבים בקערה את שאר החומרים ושופכים על הירקות, מקשטים בעלי נענע (ניתן לפזר מעל גם פרוסות ביצה קשה).
ערכים תזונתיים למנה:
96 קלוריות, 3 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 5.6 גרם פחמימות, 315 מ"ג אשלגן, 16.6 מ"ג מגנזיום, 72 מ"ג סידן ו- 0.5 מ"ג ברזל.