המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-6 מנות):

2 חצילים פרוסים

4 עגבניות פרוסות דק

4 שיני שום

4 כפיות שמן זית

2 כפות בזיליקום קצוץ

2 גביעי יוגורט 1.5% שומן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:

קולים את פרוסות החציל בתנור , מורחים שמן זית על הפרוסות ומניחים על נייר אפייה בתבנית בתנור בחום של 220 מעלות לכ- 20 דקות, עד להשחמה.

מניחים בצלחת עגבניות פרוסות וחצילים לסירוגין. מערבבים בקערה את שאר החומרים ושופכים על הירקות, מקשטים בעלי נענע (ניתן לפזר מעל גם פרוסות ביצה קשה).

ערכים תזונתיים למנה:

96 קלוריות, 3 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 5.6 גרם פחמימות, 315 מ"ג אשלגן, 16.6 מ"ג מגנזיום, 72 מ"ג סידן  ו- 0.5 מ"ג ברזל.