באדיבות אתר "עלי קטיף"

מצרכים:

1 חבילה סלט כרוב לבן חתוך חסלט

1 חבילה בצק עלים

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות מאוד

3 כפות שמן זית או קנולה

מלח ופלפל

2 כפיות אבקתמרק בצל

חלמון מעורבב עם כפית מים

הוראות הכנה:

במחבת גדולה מטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה ומזהיבים את הבצלים עוד כרבע שעה. מוסיפים את הכרוב, מלח ופלפל ואבקת מרק. מערבבים וממשיכים להזהיב כעשרים דקות. אם צריך, ניתן להוסיף כף מים או שתיים. פותחים את הבצק וחותכים אותו במרכז לאורכו- כך שמתקבלים שני מלבנים ארוכים. מניחים חצי מהמלית על מלבן אחד וחצי מהמלית על המלבן השני. מגלגלים את הבצק על המלית, כך שהמלית תהיה סגורה בתוך גליל הבצק. אם רוצים, ניתן ליצור צורת עיגול. מורחים את פני הבצק בחלמון ואופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות או עד שהבצק מזהיב. מגישים חם.