החל קטיף עגבניות לתעשייה בעמק המעיינות
קטיף העגבניות התחיל בעמק המעיינות, ונקווה לעונה טובה. העלקת ממשיכה להיות המפגע העיקרי של הענף, הושגה התקדמות בהתמודדות איתה, ברם אולם היא עדיין מציקה מאוד. אני מזכיר, שלפני כניסת הקומביינים לשטח, מומלץ ביותר לשטוף אותם ולרסס בחומרים המדבירים זרעי עלקת. פירוט אצל החתום מטה או אצל פרופ' אברהם גמליאל (גמלי) במינהל המחקר החקלאי.
נושא הדישון האשלגני באדמות חרסיתיות עלה שוב על הפרק. יש את המלצותינו, התורה שבכתב, כפי שנוסחו בדפון ההמלצות של השקיה ודישון על-ידי ענת לוינגרט-איצ'יצ'י, ויש את התורה שבע"פ. עגבניות הן צרכן חשוב של אשלגן, 4 ק"ג אשלגן על כל טונה של עגבניות הנקטפות מהשדה, וכל אחד שיעשה את חשבונו.
ב-3.6 נערך סיור בנושא עגבניות לתעשייה בעמק המעינות. בסיור השתתפו רבים, חקלאים, מדריכים ועוסקים בענף. תודה לטל לנדה, מנהל חוות עדן, ולרני קליינמן, מרכז ועדת המגדלים, שעזרו להצלחת הסיור.