ברוקומיני (ברוקולי קטן)
המתכונים באדיבות משק אביתר, כרם מהר"ל
ברוקולי בלימון ושום
מצרכים:
חבילה ברוקומיני
1 כף חמאה
2 כפות שמן
הכנה:
להמיס את החמאה והשמן במחבת, להוסיף את הברוקומיני, שום, מלח ופלפל. לערבב כדקה כדי לצפות את הגבעולים. להנמיך את הלהבה למינימום, לכסות ולבשל כ- 10 דקות לקבלת פריכות, להוסיף את מיץ הלימון ולהגיש.
מאפה ברוקומיני
מצרכים:
חבילה ברוקומיני
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
1 גביע יוגורט
1 שמנת מתוקה
הכנה:
לבשל את הברוקומיני כ- 3 דקות במי מלח רותחים, לסנן.
לערבב את כל החומרים היטב. משמנים תבנית אפייה (קוטר 26) ומקמחים. שופכים את התערובת לתבנית ומניחים מעל את גבעולי הברוקומיני כשהתפרחות כלפי השוליים כמו פרח. אופים בתנור בחום בינוני כ- 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
טמפורה ברוקומיני
מצרכים:
חבילה ברוקומיני
1 כוס קמח
3 כפות רוטב טריאקי או סויה
¼ כוס מי קרח
פלפל שחור
ביצה אחת
שמן לטיגון עמוק
הכנה:
מחממים שמן לטיגון עמוק. בקערה גדולה לערבב מים, רוטב טריאקי וביצה. להוסיף את הקמח ולערבב קלות. טובלים את הברוקומיני בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב. מטגנים בכל פעם 7 – 8 גבעולים, מסננים ומספיגים במגבת נייר. עד להגשה לשמור בתנור חם. להגיש עם פלחי לימון.