המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-12 מנות):

3 כפות שמן זית

1 ק"ג בשר פילה מדומה או הודו אדום, חתוך לקוביות גדולות

½ 1 ק"ג כרעי עוף, מחולקים לשוק וירך

4-3 כוסות מים

2 בצלים גדולים, קלפים וחתוכים לרבעים

6 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לטבעות עבות מאוד

4 גזרים גדולים, קלופים וחצויים

300 גרם דלעת קלופה

12 שזיפים יבשים מגולענים

¼ כוס סוכר או סילאן

½ כוס יין אדום

¾ כוס צימוקים

½ כוס זנגביל מסוכר

2 לימונים חתוכים לקוביות

½ כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

בסיר גדול שמתאים לתנור מזהיבים את הבשר והעוף בשמן הזית. מוציאים לקערה ומוסיפים לסיר את הסוכר ואת הבצלים. מקרמלים את הסוכר ומוסיפים כוס מים. מסדרים בסיר את הבטטות, הגזרים, הדלעת, השזיפים, הצימוקים, הזנגביל המסוכר וקוביות הלימון. מוסיפים את היין ומתבלים בפלפל שחור ובמלח. מסדרים מעל הירקות את העוף ואת הבשר, מוסיפים את יתרת המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור שחומם ל-150 מעלות למשך 8-6 שעות. ניתן להגיש עם מעט אורז או פירה, לספיגת הרוטב.

 

ערכים תזונתיים למנה:

550 קלוריות, 77 גרם חלבון, 18 גרם שומן (ברובו חד בלתי רווי), 20 גרם פחמימות, 78 מ"ג סידן, 6 מ"ג ברזל.