המתכון באדיבות מועצת הצמחים
החומרים (ל-4 מנות):
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שמן זית
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית זרעוני קימל (לא חובה)
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות גרעיני חמנייה
1 כפית שומשום
½ כפית כורכום
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
2-1 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במים עם מעט מלח עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי. קולפים (ניתן גם להשאיר את הקליפה) וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את גרגירי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, גרעיני החמנייה והשומשום. מטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מבשלים 2 דקות. מעבירים את תפוחי הרדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת. מוסיפים שמן זית ופלפל אדום חריף. מערבבים, בוזקים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
177 קלוריות, 24 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים, 7 גרם שומנים (מתוכם 1 גרם שומן רווי), 4 גרם סיבים תזונתיים, 495 מ"ג אשלגן, 1 מ"ג ברזל, 36 מ"ג מגנזיום,
42 מ"ג ויטמין C, 38 מ"ג סידן, 0.35 מ"ג ויטמין B6, 28 מק"ג פולאט.