המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
½ 2 כוסות של קינואה/קוסקוס/בורגול דק/פתיתים מבושלים (הכנה לפי הוראות היצרן על גבי השקית)
250 גרם פסטרמה הודו (רצוי דל שומן) קצוצה גס
1 כוס גזר חי מגורר דק
פטרוזיליה קצוצה דק/שמיר/נענע/בצל ירוק
2 כפות שמן (רצוי זית)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
4 כפות חמוציות
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
160 קלוריות, 4 גרם שומן, 22 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 3 גרם סיבים, 1.5 מ"ג ברזל.