המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-8 מנות):

½ 2 כוסות של קינואה/קוסקוס/בורגול דק/פתיתים מבושלים (הכנה לפי הוראות היצרן על גבי השקית)

250 גרם פסטרמה הודו (רצוי דל שומן) קצוצה גס

1 כוס גזר חי מגורר דק

פטרוזיליה קצוצה דק/שמיר/נענע/בצל ירוק

2 כפות שמן (רצוי זית)

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות

4 כפות חמוציות

4 כפות אגוזי מלך קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

כף מיץ לימון סחוט טרי

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

160 קלוריות, 4 גרם שומן, 22 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 3 גרם סיבים, 1.5 מ"ג ברזל.