המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-4 מנות):
2 כוסות קינואה מבושלת
2 כפיות שמן זית
כף מיץ לימון
50 גרם חמוציות מיובשות לא ממותקות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ
כף בצל סגול קצוץ דק
כף כוסברה, כף נענע וכף פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את הקינואה במסננת רשת דקה. מטגנים אותה קלות בסיר עם כפית שמן, מוסיפים 3 כוסות מים וקורט מלח ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים את הקינואה כרבע שעה, עד שהמים נספגים והגרגרים נעשים שקופים. מערבבים בקערה את שאר החומרים, מוסיפים את הקינואה, מתבלים במלח ופלפל ומצננים במקרר. מומלץ לאכול את הסלט קר.
ערכים תזונתיים למנה:
203 קלוריות, 6 גרם חלבון, 9.2 גרם שומן, 24 גרם פחמימות, 218 מ"ג אשלגן, 18 מ"ג מגנזיום, 58 מ"ג סידן, 2 מ"ג ברזל.