4 מנות
החומרים:
1 חסה אייסברג
4 כפות עירית קצוצה (או בצל ירוק)
½ ספל מיונית
½ כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגורדת של תפוז אחד
מלח, פלפל לבן
2 תפוזים קלופים מפולחים
12 אגוזי פקאן קלופים וקלויים
אופן ההכנה:
שוטפים את החסה, חותכים את הראש לחצי וכל חצי לפרוסות גסות. מניחים על צלחות אישיות או בקערה.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את המיונית, מיץ התפוזים, גרידת קליפת התפוז, העירית, מלח ופלפל.
מניחים על פרוסות החסה את פלחי התפוזים ויוצקים את הרוטב מעל. מקשטים עם אגוזי הפקאן הקלופים והקלויים.
הערה: יוצקים את הרוטב על החסה סמוך לזמן ההגשה.