6-4 מנות
החומרים:
1 ק"ג בטטות
½ ספל חומץ תפוחים
¼ ספל עירית קצוצה
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
שמן לטיגון
150 גרם גבינה מלוחה
מלח, פלפל לבן, סוכר
אופן ההכנה:
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ.
מרתיחים ½1 ליטר מים עם החומץ ומעט מלח וסוכר.
כשהמים רותחים, מוסיפים את קוביות הבטטות, מבשלים מעט עד שקוביות הבטטות יתרככו, אבל לא יתפוררו. מוציאים מהמים הרותחים ומעבירים מייד לכלי עם מים קרים מאוד.
מסננים את קוביות הבטטות ומעבירים לקערה.
מוסיפים את העירית הקצוצה.
מנקים את הפלפלים, חותכים לרצועות דקות, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את רצועות הפלפל טיגון קצר בשמן החם מאוד, ומוסיפים לבטטות. מוסיפים את הגבינה כשהיא חתוכה לקוביות קטנות.
מתבלים ומשלימים את הטעם עם מעט חומץ וסוכר.