המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-3 מנות):
200 גרם שעועית אדומה (או עזוקי) מושרית לילה במים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
4 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
2 כפות שמיר או כוסברה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 גביעי יוגורט לבן עד 3% שומן
אופן ההכנה:
משרים את השעועית ללילה, מסננים ומכניסים לסיר עם מים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים 50-40 דקות, עד שהשעועית רכה.
מקפיצים במחבת את הפלפלים עם הבצל, השום והעגבניות וכף משמן הזית.
מערבבים את היוגורט עם כף שמן זית, שמיר או כוסברה ותבלינים בקערה קטנה.
מסננים את השעועית, מערבבים עם הירקות ומניחים על צלחת הגשה.
שופכים מעל את היוגורט ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה:
200 קלוריות, 12 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 20 גרם פחמימות, 3.2 גרם סיבים, 192 מ"ג סידן, 2 מ"ג ברזל.