המתכון באדיבות השף אורן לוקסנבורג, מסעדת "בריבה"
חומרים (ל-2 מנות):
להכנת הרוטב
3 כפות יוגורט צאן
20 עלי נענע קצוצים
1 שן שום
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל לבן לתיבול
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, מלבד היוגורט, לתערובת אחידה. מוסיפים את היוגורט לתערובת ומערבבים.
להכנת הדלעת
200 גר' דלעת
מעט סוכר חום
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית שמן זית
חותכים את הדלעת לריבועים של 4x4 ס"מ, בעובי ½ ס"מ. עוטפים עם שמן הזית ומפזרים את הסוכר והפלפל. צולים למשך 8 דקות בתנור
ב- 230 מעלות.
להכנת הקינואה
1 כוס גרגרי קינואה
½ בצל סגול קצוץ דק
1 כף צנוברים קלויים
1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון
1 כף שמן זית
½ כוס עשבי תיבול קצוצים, כוסברה, נענע, פטרוזיליה ועלי סלרי.
מלח ופלפל שחור גרוס
מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את הקינואה למשך 12 דקות ומסננים.
מאדים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שמשתנה צבעו לזהוב. מוסיפים את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון.
מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ומורידים מהאש.