המתכון באדיבות השף  ד"ר רני פולק, הדסה אופטימל

החומרים (ל-8 מנות):

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי קרישה חתוכה לפרוסות

2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

1 ליטר ציר ירקות בטמפרטורת החדר

500 גרם אפונה ירוקה טרייה או קפואה

1 כוס עלי נענע טריים

פלפל שחור גרוס ומלח ים לפי הטעם

כף נענע קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

חממו בסיר את שמן הזית, הוסיפו את הבצל, השום, הכרישה והסלרי וטגנו עד שקיפות. הוסיפו את ציר הירקות והביאו לרתיחה על להבה גבוהה. הנמיכו את הלהבה ובשלו עשר דקות. הוסיפו את האפונה הקפואה ובשלו כ- 20 דקות נוספות. הוסיפו את עלי הנענע והעבירו את המרק במעבד מזון. החזירו לסיר, חממו ותקנו טעמים עם מלח ופלפל. הגישו בקערית עם מעט נענע קצוצה.

ערכים תזונתיים למנה:

140 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 5.3 גרם חלבון, 5.1 גרם שומן (מתוכם 0.8 גרם שומן רווי), 1.6 מ"ג ברזל, 70 מ"ג סידן ו- 6 גרם סיבים.