באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
½ עד 1 כוס שמן
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 ק"ג תרד טרי ורחוץ
2 כוסות מים
1 כוס אורז פרסי
4-3 ענפי שמיר קצוצים
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
מחממים את השמן על אש בינונית, מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את התרד ומערבבים כמה דקות.
מוסיפים מים ומבשלים במשך 15 דקות.
מוסיפים את האורז, השמיר, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות.
מגישים חם או קר עם זיתים או עם גבינת פטה.