המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית בכירה, צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית, מחוז שרון-שומרון
החומרים (ל-6 מנות):
800 גרם שעועית ירוקה קפואה
מים לבישול השעועית
כף מלח
4-3 שיני שום כתושות
כף שמן זית
2 כפות שומשום
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
1 כפית ג'ינג'ר גרוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את השעועית עם הרבה מים ומלח. מסננים (ולא שוטפים).
מקפיצים בווק את השום בשמן הזית, ומוסיפים את יתר החומרים.
מקפיצים כשתי דקות, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
ערכים תזונתיים למנה:
70 קלוריות, 3.8 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן, 7.3 גרם פחמימות, 5.1 גרם סיבים, 91.6 מ"ג סידן.