המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-8 מנות):

2 כוסות תותי שדה חתוכים

½ כוס סוכר

2 חלבונים

 

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומפעילים את המכשיר במהירות מקסימלית כעשר דקות. מקפיאים את העיסה. יש להוציא מהמקפיא כעשר דקות לפני ההגשה ולחלק לשמונה קעריות. ניתן להוסיף לקציפה סלט פירות טרי.

 

ערכים תזונתיים למנה (150 גרם):

67 קלוריות, 1.5 גרם חלבון, 15 גרם פחמימות, 1 גרם סיבים, 160 מ"ג אשלגן,  80 מ"ג ויטמין C.