המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
2 סלקים חיים בינוניים קלופים ומגורדים דק
3 כפות שמן קנולה (רצוי מכבישה קרה)
4 שיני שום קצוצות וכתושות
רבע כפית כמון
2 כפיות גרגרי חרדל שחור
6 כפות צנוברים טריים (לא חובה, אפשר גם אגוזי קשיו)
מלפפון חמוץ חתוך דק דק
4 כפות שמיר קצוץ דק
2 גביעי יוגורט עיזים או יוגורט רגיל
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מטגנים בווק או במחבת בשמן את שיני השום עם התבלינים והצנוברים. מוסיפים את הסלק המגורד וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והמלפפון החמוץ הקצוץ ומערבבים עם השמיר והיוגורט.
ערכים תזונתיים למנה:
136 קלוריות, 3 גרם חלבון, 11 גרם שומן, 6 גרם פחמימות, 228 מ"ג אשלגן, 24 מ"ג מגנזיום, 88 מ"ג סידן ו- 0.5 מ"ג ברזל.