החומרים:

2 ק"ג עלי סלק

מיץ מלימון שלם

½1 כפות סוכר

שמן לטיגון

1 כף פפריקה

2 שיני שום כתוש

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מכניסים את עלי הסלק לסיר לחץ, מוסיפים 3 כוסות מים קרים וקורט מלח ומבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות.

מצננים את העלים, קוצצים אותם בסכין (לא מומלץ להשתמש במעבד מזון) ומסננים את הנוזלים.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים כ-7 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, הפפריקה, הסוכר והשום ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות, מנמיכים את האש וממשיכים לטגן עד לאידוי הנוזלים (כ-10 דקות נוספות).

מצננים ומכניסים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.