המתכון באדיבות הדיאטנית מרב מור-אופיר, יועצת מדעית למועצת הצמחים
החומרים (ל-5 מנות):
½ ראש חסה ערבית (רומאית) או כמות דומה של חסה ירוקה וסגולה
סלסלה קטנה של עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקיקות
3 גזרים קלופים בעזרת קולפן לתלתלי גזר דקיקים
1/3 כוס גרעיני חמניות
לרוטב:
מיץ מלימון וחצי
3 כפות שמן זית
1.5 כפות חרדל גרגירים
4 שיני שום כתושות
כפית דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קורעים את החסה לפיסות ומערבבים עם עגבניות השרי החצויות, פרוסות הבצל ותלתלי הגזר. בכלי נפרד מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מפזרים את גרעיני החמניות על הירקות החתוכים, יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
131 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים, 8 גרם שומן, מתוכם 1 גרם שומן רווי, 4.6 גרם סיבים, 82 מ"ג סידן, 1.4 מ"ג ברזל.