באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
1 ק"ג תרד רחוץ ונקי
2 כפות חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח
3 שיני שום כתוש
2 ביצים
8 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור
ההכנה:
מבשלים את התרד במי מלח עד שיתרכך, מעבירים למסננת ומשהים כ-10 דקות וקוצצים על קרש חיתוך.
מטגנים בסיר את הקמח והשום. מוסיפים את המים, אבקת המרק, התרד ותבלינים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות. מערבבים את הביצים ומוסיפים לאט תוך בחישה.
מגישים חם.
אפשר להחליף 2 כוסות מים בחלב.