6 מנות

החומרים:

1 כף שמן

3 כרישות בינוניות שטופות ופרוסות (רק החלק הלבן)

5 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

1 כף סובין חיטה או שיבולת שועל

6 כוסות מים

1 כף אבקה מרק פרווה

מלח ופלפל לטעם

לקישוט: עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

מאדים את הכרישה בשמן עד להזהבה קלה.

מוסיפים את תפוחי-האדמה, מערבבים, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כחצי שעה לאחר הרתיחה. אפשר למעוך את המרק במעבד מזון ולהוסיף שליש כוס שמנת.

מקשטים בעירית קצוצה.