6 מנות
החומרים:
1 כף שמן
3 כרישות בינוניות שטופות ופרוסות (רק החלק הלבן)
5 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 כף סובין חיטה או שיבולת שועל
6 כוסות מים
1 כף אבקה מרק פרווה
מלח ופלפל לטעם
לקישוט: עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מאדים את הכרישה בשמן עד להזהבה קלה.
מוסיפים את תפוחי-האדמה, מערבבים, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כחצי שעה לאחר הרתיחה. אפשר למעוך את המרק במעבד מזון ולהוסיף שליש כוס שמנת.
מקשטים בעירית קצוצה.