המתכון באדיבות מסעדת "אוסקה"

החומרים (ל-5 סועדים):

½ 1 ק"ג דלעת נקייה

חופן עלי למון גראס

5 ליטרים חלב קוקוס

5 עלי כרשה

2 כפות ממרח קארי אדום (להשיג במעדניות ובמכולות אסיאתיות)

1 כפית צ'ילי טרי

2 כפות סוכר חום

1 כף מלח

2 שיני שום

1 כף גינג'ר גרוס

3 כפות שמן זית

לקישוט:

2 כפות חלב קוקוס

2 כפות גרעיני חמנייה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

 אופן ההכנה:

* מחממים מעט שמן זית בווק וכשהשמן חם מוסיפים את למון גראס, הכרשה, השום, הג'ינג'ר, הקארי והצ'ילי. מקפיצים כשתי דקות עד להתפשטות ארומה מהמרכיבים.

* מוציאים את התערובת המוקפצת מהווק ושמים בו את הדלעת. מוסיפים את חלב הקוקוס וליטר מים, מרתיחים ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה. באמצע הבישול, אחרי כשעה וחצי, מוסיפים את המוקפצים, הסוכר והמלח.

* טוחנים היטב למחית חלקה, מסננים במסננת צפופה ומגישים חם. לפני ההגשה מקשטים בחלב קוקוס, בגרעיני דלעת ובעלי בצל ירוק.