מרקחת קישואים

החומרים:

1 ק"ג קישואים

חצי ק"ג סוכר

1 כוס מים

2 כפות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

מקלפים את הקישואים. חותכים לפרוסות מוארכות.

מניחים בסיר וממלאים מים עד שכל הקישואים מכוסים במים.

מבשלים במשך כרבע שעה עד שהמים רותחים, מוצאים את הקישואים ומניחים במסננת.

בסיר אחר שמים את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-10 דקות, עד שמתקבל נוזל אחיד. מוסיפים את הקישואים בזה אחר זה ומשאירים לבישול איטי במשך 45 דקות. בודקים מדי פעם שהמרקחת אינה נשרפת.

עם סיום הבישול, מניחים להתקרר ושומרים בכלי סגור.

המרקחת נשמרת עד חודש מחוץ למקרר וזמן רב יותר – במקרר.