ממשיכים לפרסם מתכונים של מרקחות (קונפיטורות) מירקות.

החומרים:

1 שקית גזר גמדי

חצי ק"ג סוכר

1 כוס מים

ציפורן לא טחון

3 מקלות קינמון

2 כפות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

מבשלים את הסוכר והמים בלהבה נמוכה למשך כ-10 דקות, עד שמתקבל נוזל אחיד. מוסיפים את הגזר ומבשלים כ-45 דקות בלהבה נמוכה.

בודקים מדי פעם שהמרקחת אינה נשרפת.

עם סיום הבישול מחכים עד שיתקרר ומעבירים לכלי סגור.

המרקחת נשמרת עד חודש מחוץ למקרר וזמן ממושך במקרר.