החומרים:

1 ק"ג קליפות אבטיח

500 גרם סוכר

3 כפות לימון סחוט

1 כוס מים

ציפורן לא טחון

3 מקלות קינמון שלמות

אופן ההכנה:

שוטפים את קליפות האבטיח, מקלפים את הקליפה הירוקה ומשאירים את החלק הלבן עם מעט שאריות פרי אדומות. חותכים לקוביות גדולות, מניחים את הקליפות בסיר וממלאים במים, שיכסו את כל הקליפות שבסיר.

מבשלים את קליפות האבטיח במשך כרבע שעה, עד שהמים רותחים. מוציאים את הקליפות ומניחים במסננת.

בסיר אחר שמים את הסוכר, המים, הקינמון והציפורן ומבשלים בלהבה נמוכה למשך כרבע שעה, עד שמתקבל נוזל אחיד. מוסיפים לנוזל את הקליפות ומשאירים לבישול איטי במשך כ20- דקות. בודקים מדי פעם שהמרקחת אינה נשרפת.

עם סיום הבישול מניחים להתקרר ומעבירים לכלי סגור.

המרקחת נשמרת עד חודש מחוץ למקרר ולמשך זמן בלתי מוגבל במקרר.