באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח תופח
1 חבילת מרגרינה
1 ביצה
כף סוכר
¼ כוס חלב או מים
מכינים בצק מכל החומרים ומכניסים למקרר למספר שעות.
חומרים למילוי:
1 ק"ג תרד רחוץ
1 בצל גדול קצוץ
קורט מלח
כפית אבקת מרק עוף
קורט פלפל שחור
3-2 שיני שום
שומשום
ההכנה:
מאדים את התרד במשך דקות אחדות ומעבירים למסננת. מטגנים את הבצל, מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות מעט.
מוסיפים את התבלינים ומקררים.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה ומורחים עליו כמה כפות גדושות ממלית התרד.
מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית משומנת.
מורחים את הרולדות בחלמון ביצה ומפזרים שומשום למעלה.
אופים כ-½ שעה עד שמזהיב.