באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
1 ק"ג תרד רחוץ וקצוץ
30 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
מעט חלב
1 כוס אורז פרסי
3 כוסות מי מלח
100 גרם חמאה
ההכנה:
מכניסים את התרד לסיר עם מעט מים, מאדים 5 דקות על אש בינונית, מסננים.
ממיסים 30 גרם חמאה במחבת ומטגנים את התרד. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מעט חלב.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות עוד כמה דקות. בסיר נפרד מביאים לרתיחה את האורז עם המים והחמאה. מנמיכים את האש ומבשלים
כ-20 דקות.
מסדרים מחצית מהאורז בתבנית כתר, מכסים בתרד, מכסים במחצית השנייה של האורז ומהדקים היטב. לפני ההגשה הופכים בזהירות על צלחת שטוחה.