המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-10 מנות):

5 פלפלים חתוכים, רצוי אדומים, כתומים וצהובים

3 קישואי זוקיני (אם אפשר בצבעם שונים) חתוכים

2 בצלים פרוסים

10 שיני שם קצוצות

כוס כרובית מחולקת לפרחים קטנים

300 גרם דלעת פרוסה

2 בטטות בינוניות פרוסות

 

הרוטב:

כוס עשבי תיבול הכוללת בזיליקום (רצוי טרי), נענע או מנטה, לימונית ופטרוזיליה

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר

¼ כוס שמן כתית מעולה

2 כפות סילאן (דבש תמרים)

3 כפות רוטב סויה

4 כפות חומץ בן יין

6 שיני שום כתושות

2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 220-200 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה. לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב. לערבב את כל הירקות עם הרוטב ולשפוך לנייר האפייה בתבנית. לאפות שעה עד שעה וחצי – עד שהירקות מתרככים וקצת מוזהבים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

90 קלוריות, 3 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות, 4 גרם שומן, 134 מ"ג אשלגן, 78 מ"ג נתרן, 48 מ"ג מגנזיום, 3 גרם סיבים, 0.5 מ"ג ברזל.