המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-10 מנות):
5 פלפלים חתוכים, רצוי אדומים, כתומים וצהובים
3 קישואי זוקיני (אם אפשר בצבעם שונים) חתוכים
2 בצלים פרוסים
10 שיני שם קצוצות
כוס כרובית מחולקת לפרחים קטנים
300 גרם דלעת פרוסה
2 בטטות בינוניות פרוסות
הרוטב:
כוס עשבי תיבול הכוללת בזיליקום (רצוי טרי), נענע או מנטה, לימונית ופטרוזיליה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
¼ כוס שמן כתית מעולה
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
3 כפות רוטב סויה
4 כפות חומץ בן יין
6 שיני שום כתושות
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 220-200 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה. לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב. לערבב את כל הירקות עם הרוטב ולשפוך לנייר האפייה בתבנית. לאפות שעה עד שעה וחצי – עד שהירקות מתרככים וקצת מוזהבים.
ערכים תזונתיים למנה:
90 קלוריות, 3 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות, 4 גרם שומן, 134 מ"ג אשלגן, 78 מ"ג נתרן, 48 מ"ג מגנזיום, 3 גרם סיבים, 0.5 מ"ג ברזל.