המתכון באדיבות צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז תל-אביב

החומרים (ל-4 מנות):

1 חציל בינוני פרוס לפרוסות בעובי אצבע

מעט מלח

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה קצוצה

כף רסק עגבניות

כף אבקת מרק עוף

כפית שמן קנולה

למילוי:

100 גרם בשר חזה הודו טחון

100 גרם בשר בקר כחוש טחון (חלק מספר 4)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום

3-2 כפות פירורי לחם

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

ממליחים את החצילים ומניחים בצד ל-30 דקות. שוטפים את החצילים מהמלח. מערבבים את חומרי המילוי. מניחים מעט ממילוי הבשר בין כל שתי פרוסות חציל. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל.

מוסיפים את העגבנייה, רסק העגבניות ואבקת המרק ומבשלים כמה דקות.

מניחים את פרוסות החצילים בתחתית הסיר, וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהתבשיל רותח. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

ערכים תזונתיים למנה:

60 קלוריות, 2 גרם חלבון, 13.5 גרם פחמימות, 0.4 גרם שומן, 4 גרם סיבים.