המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, מחוז שרון-שומרון
החומרים (ל-5 מנות):
½ ק"ג תפוחי אדמה
1 ליטר מים
1 כף קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ גביע לבן
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים במים כ-30 דקות.
מכינים רביכה מהקמח עם מעט מים ומוסיפים למרק, תוך כדי בחשה. מתבלים ומבשלי עד ריכוך.
לפני ההגשה מוסיפים את הלבן ומעטרים בפטרוזיליה.
ערכים תזונתיים למנה:
100 קלוריות, 4.3 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 1.7 גרם שומן, 1.5 גרם סיבים, 430 מ"ג אשלגן.