באדיבות אתר "עלי קטיף"
מצרכים:
1 חבילה סלק- עלים חסלט
2 גבעולי סלרי חסלט
1 קולורבי בינוני
1 כוס גזר חתוך
1 כוס בצל קצוץ
2 כפות שמן
2 כוסות עדשים חומים
4 ליטר מרק עוף או 4 ליטר מים, 21 כפות אבקת מרק בטעם עוף או בצל בתוספת 2 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
שוטפים את סלק- העלים ואת הסלרי ומייבשים. חותכים לחתיכות קטנות (עדיף במעבד מזון). מקפלים את הקולורבי, הגזר והבצל וחותכים לקוביות קטנות ביד, או במעבד מזון. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים- מערבבים את הירקות, בוררים את העדשים, שוטפים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את מרק העוף. מביאים לידי רתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-45 דקות, עד שהעדשים מתרככים. לפני ההגשה מוציאים את עלי דפנה.