6-4 מנות

החומרים:

3 מלפפונים בינוניים (בגודל שווה)

1 גביע גבינה 9%

2-1 שיני שום כתוש

2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 כפית שמיר קצוץ

1 כפית עירית קצוצה דק או בצל ירוק קצוץ דק

מלח, פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

שוטפים את המלפפונים, חותכים את הקצוות, חוצים כל מלפפון לאורכו (לא קולפים).

מוציאים את הגרעינים בכפית מהמלפפונים החצויים. מפזרים מעט מלח על חצאי המלפפונים והופכים אותם על רשת, על-מנת להוציא מהם את הנוזלים.

מערבבים בקערה את הגבינה עם הפלפל האדום, העירית הקצוצה, השמיר, השום, המלח והפלפל.

זולפים על חצאי המלפפונים ומקשטים.

 

הערה: המרשם מתאים למנות ראשונות צמחוניות או כתוספת למזנון. ניתן למלא את המלפפון גם כשהוא פרוס לפרוסות עבות, כחטיף