6-4 מנות
החומרים:
3 מלפפונים בינוניים (בגודל שווה)
1 גביע גבינה 9%
2-1 שיני שום כתוש
2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות מאוד
1 כפית שמיר קצוץ
1 כפית עירית קצוצה דק או בצל ירוק קצוץ דק
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
שוטפים את המלפפונים, חותכים את הקצוות, חוצים כל מלפפון לאורכו (לא קולפים).
מוציאים את הגרעינים בכפית מהמלפפונים החצויים. מפזרים מעט מלח על חצאי המלפפונים והופכים אותם על רשת, על-מנת להוציא מהם את הנוזלים.
מערבבים בקערה את הגבינה עם הפלפל האדום, העירית הקצוצה, השמיר, השום, המלח והפלפל.
זולפים על חצאי המלפפונים ומקשטים.