החומרים:
5 תפוחי-אדמה גדולים
½ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
½1 כפיות אורגנו
3 בצלים גדולים
6 עגבניות בשלות ורכות
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי-האדמה לפרוסות בעובי 5 מ"מ ומניחים בקערה עם מים קרים.
מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום בינוני-גבוה).
מוציאים את פרוסות תפוחי-האדמה מהמים, מייבשים אותן במגבות-נייר ומניחים אותן בקערה, יחד עם שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והאורגנו. מערבבים תוך הקפצה, עד שהפרוסות יכוסו בתערובת.
קולפים את הבצלים, חוצים כל בצל ופורסים לפרוסות דקות, בדומה לפרוסות תפוחי-האדמה.
קולפים את העגבניות, מסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות.
משמנים בכף שמן זית את תחתיתה של תבנית גדולה, חסינת-חום, המתאימה גם להגשה.
מניחים בתבנית את פרוסות תפוחי-האדמה, כשהן חופפות מעט זו על זו (כמו רעפים). יוצרים שורות מקבילות של פרוסות תפוחי-אדמה ושל פרוסות בצל. אפשר לדחוס מעט, אך לא לאבד את הצורה הנאה.
מפזרים על הפרוסות את קוביות העגבניות.
שופכים למעלה, בצורה אחידה עד כמה שניתן, את שארית תערובת השמן והתבלינים מהקערה.
מניחים במדף העליון של תנור חם ואופים למשך כשעה או עד שתפוחי-האדמה רכים.