המתכון באדיבות השף  ד"ר רני פולק, הדסה אופטימל

החומרים (ל-10 מנות):

200 גרם סטייק טונה

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן תערובת פלפלים (שחור, אדום, סצ'ואן)

כפית שמן זית

לרוטב:

כפית גדושה חרדל דיז'ון עם גרגרים

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות מים

כפית דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מצפים את הטונה משני הצדדים במעט מלח ובתערובת הפלפלים. מחממים שמן זית במחבת לטמפרטורה גבוהה, צורבים את הטונה קלות ומניחים לצינון. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. כשהטונה קרה חותכים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים עם הרוטב.

ערכים תזונתיים למנה:

49 קלוריות, 5 גרם חלבון, 2.7 גרם שומן, 1.5 גרם פחמימות ו- 0.3 גרם סיבים.