המתכון באדיבות סנפרוסט
החומרים (ל-8 מנות):
1 ק"ג תרד
250 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן
3 כפות שמנת לבישול 15% שומן
כף קמח תופח
כף אבקת מרק בצל
3 ביצים מופרדות
שן שום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 כפיות שמן זית
200 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. שוטפים את עלי התרד (ואם הם מוקפאים – מחממים אותם חמש דקות במיקורגל ומסננים היטב) ומעבירים לקערה. מוסיפים לתרד את הגבינה, השמנת, החלמונים, הקמח, אבקת המרק, השום והתבלינים ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים כדקה עד להיווצרות קצף רך ומוסיפים לתערובת התרד בתנועות ערבוב עדינות. מחממים במחבת כפית משמן הזית ומטגנים את קוביות הסלמון קדה או שתיים עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הדג לתערובת התרד ומערבבים. משמנים תבנית בכפית שמן זית ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בתנור כחצי שעה עד להשחמה.
ערכים תזונתיים למנה:
147 קלוריות,12.8 גרם חלבונים, 7 גרם פחמימות, 7.7 גרם שומן ו- 337 מ"ג סידן.